Saçlar Ne Sıklıkla Yıkanmalı?

Saçlar Ne Sıklıkla Yıkanmalı?

Saç yıkamak kulağa ne kadar basit bir eylem gibi gelse de farkında olmadan yanlış yıkama teknikleri uygulayarak saçımıza zarar verebiliriz. Aslında her saç tipinin kendine özel yıkama şekli bulunuyor. Kısacası saçlarınızı saç tipinize uygun yıkamak sağlıkla ışıldayan saçların alametifarikası!

Saç Tiplerine Göre Yıkama Şekilleri

Saçlarımızı kirli hissettiğimiz an hemen saçımızı yıkamak isteriz ancak bu doğru bir hamle olmayabilir. Çünkü her saç tipinin yapısına uygun yıkanma şekli ve zamanı bulunuyor. Peki, hangi saç tipi hangi sıklıkta nasıl yıkanmalıdır diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Sizin için hazırladığımız bu içeriğimizde sorularınızın yanıtlarını bulacaksınız.

Kuru Saç Tiplerine Göre Yıkama Şekilleri

Sağlıkla ışıldayan kuru saçlar için en önemli nokta yağ dengesinin korunmasıdır. Her gün yıkamak ve sıcak su kullanmak bu saç tipine oldukça zarar veriyor. Hali hazırda kuru olan saçlarızı her gün yıkayarak sebum dengesini etkilemiş ve daha çok kurumasını sağlamış olacaksınız. Kuru saçlara sahipseniz saçlarınızı iki günde bir yıkamanızı ve paraben, mineral yağlar, silikon, alkol, SLES ve SLS içermeyen şampuan tercih etmenizi öneririz.

Kuru saçlarınızın kaybettiği nemi yeniden kazandırmalısınız. Bunun için size harika bir haberimiz var! Love of Bee Şampuan Kuru Saçlar İçin içeriğindeki özel kremsi köpük aktifleri ile saçlarınızı derinden temizler aynı zamanda kolay durulanmasını sağlar. Formülündeki shea yağı ve okyanus suyu saçlarınıza ağırlaştırmadan bakım yapar. Dahası içiriğindeki Provitamin B5 saçlarınızı olumsuz çevresel faktörlerden korumaya yardımcı olur.

Normal Saç Tiplerine Göre Yıkama Şekilleri

Saç tipiniz normalse kendi rutininize göre yıkama takvimi oluşturabilirsiniz. Ancak uzmanlar yine de en ideal yıkama sıklığının iki günde bir olması gerektiğinin altını çiziyor. Saçlarınızı bu rutine alıştırdığınızda ikinci günle birlikte saçlarınız yağlanmaya başlayacak ve bu yağ saç diplerinizi besleyecektir. Birkaç saat bu şekilde bekledikten sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Karma Saç Tiplerine Göre Yıkama Şekilleri

Karma saç tipi, en sık görülen saç tiplerinin başında geliyor. Karma saç tipleri genel olarak yağlanmaya çok yatkın olduğu için her gün yıkamamanızı öneririz. Ancak ilk olarak 3-4 gün bir saçlarınızın iyice yağlanmasını bekleyip sonrasında saçınız için uygun olan bir şampuanla yıkayabilirsiniz. Ardından iki günde bir rutininizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Sonrasında saç yıkama periyodunuzu oluşturduğunuzda normal saçlar için olan şampuanları tercih edebilirsiniz.

Yağlı Saç Tiplerine Göre Yıkama Şekilleri

Bu saç tipine sahip olan kişilerin saç yıkama sıklığının oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz. Yağlı saçlar sürekli yağlandığı için nemlendirici kremlere gereksinim duymazlar. Eğer siz de yağlı saçlara sahipseniz saç yıkama sıklığınızı kendiniz belirleyebilirsiniz. Birkaç gün beklemenize gerek yok, yağdan parlayan saçlarınızı istediğiniz periyodlarda yıkayabilirsiniz.

En Doğru Saç Yıkama Rutini Nedir?

Saçları her gün yıkamak doğru bilinen yanlışlardan birisidir çünkü bu daha çok yağlanmasına ya da kurumasına neden olur. Çünkü saç derisinde saçları daha sağlıklı yapacak doğal ve faydalı yağlar yer alır. Bu yağlı yapı dışarıdan rahatsızlık verici görünüme sahip olsa da yağ dengesini korumaya yardımcıdır.

Saç derinizin yağlanmasına izin vermediğinizde saç diplerinde tahriş, kuruma, pullanma ve kepeklenme gibi diğer problemler oluşur. Özellikle yaz mevsiminde her gün duş alma gereksinimi duyarız bu gibi durumlarda duşa girdiğinizde her gün saçlarınızı yıkamamayı tercih edebilirsiniz. Yine de her gün saçlarınızı yıkama ihtiyacı duyuyorsanız temiz içerikli şampuanları tercih edebilirsiniz.

Doğru saç yıkama rutuninizde çok sıcak su ile yıkamak yer almamalı. Çünkü sıcak su saçlarınızı yıpratır ve kepek oluşumuna neden olur.  Bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta da saçlarınıza fazla miktarda şampuan uygulamamak. Saçlarınızın uzunluğuna göre miktarını ayarlayabilirsiniz.