Parlak Saçlara Sahip Olmak için Ne Yapılmalı?

Parlak Saçlara Sahip Olmak için Ne Yapılmalı?

Işıl ışıl parlayan saçların yalnızca bugünlerde trend kazanan bir güzellik göstergesi olduğunu düşünüyorsanız size durumun tam tersi olduğunu söyleyebiliriz! Öyle ki günümüzden yüzyıllar öncesinde bile saçların sağlıkla parlaması adeta bir güzellik statüsü değerindeydi. Günümüze dönecek olursak halen dünyanın her yanında parlak saçlar için birçok farklı yöntem deneniyor. Biz de siz değerli okuyucularımız için sağlıkla parlayan saçlar için adım adım uygulayabileceğiniz rehber hazırladık...

Güzelliği bir bütün olarak ele aldığımızda duru bir cilt kadar parlak saçların da oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz. Kabul edelim, saç konusuna dair her kadın farklı çözümlere ihtiyaç duyuyor. Ancak saçın uzunluğu, rengi ya da tipi ne olursa olsun ortak amaç sağlıklı ve parlak saçlar! Olumsuz çevresel faktörler ve mevsim değişikliklerinin saçlarınızı olumsuz etkilemesine izin vermemek için günlük yaşamınız içinde kolaylıkla uygulanabilir birkaç adımla parlak saçlara kavuşabilirsiniz.

Parlak Saçların Sırrı: Doğru Yıkama

Parlak saçlara kavuşmanın ilk sırrının doğru yıkama olduğunu söylesek bu sizi şaşırtır mı? İlk adım saçlarınızı iki kez şampuanlamak çünkü saçlarınızı bir kez şampuanladığınızda yalnızca kirlerin arınmasını sağlamış olacaksınız. İkinciye yıkadığınızda ise şampuanınız saçlarınıza bakım yapar. Saçlarınızı yıkarken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta ise yıkama esnasında saçlarınıza ve saç derinize yavaş hareketlerle masaj yapmanız. Masaj yapmak kan dolaşımını hızlandıracağı için saç köklerinizi besler. Saçlarınızı sert bir şekilde adeta çitiler gibi yıkıyorsanız bir an önce bu alışkanlığınızdan vazgeçmenizi öneririz. Bu şekilde yıkamak hem saçlara hem de saç köklerine büyük zarar vererek sağlıklı uzamasını etkiliyor.

Saç tipinize uygun olan parlaklık verici şampuan seçin

Saç bakımının ilk adımı saç tipinize uygun şampuan seçiminizle başlıyor. Saçınızın yapısı ve diğer birçok etkene göre size uygun parlaklık verici şampuanı seçebilirsiniz. Uygun şampuan seçimi ve doğru yıkama ile parlak saçlara bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Love of Bee, saçlarınızın nemini koruyarak ışıl ışıl parlaması için en büyük destekçiniz. Doğadan ilham alan formülü saçlarınızı nazikçe temizlerken doğanın mucizesi bal saçınıza gereken bakımı sunarak onlara parlaklık kazandırıyor.

Saç kremi kullanmayı ihmal etmeyin

Saç kremi, saçların duş sonrası rahatça açılmasını sağlamakla kalmaz aynı zamanda saçlarınızın parlak ve canlı görünmesindeki en etkili yollardan birisidir. Saçınız için uygun şampuanla saçlarınızı nazikçe temizledikten sonra saç kremi kullanmalısınız. Burada özellikle dikkat etmeniz gereken adım doğru saç kremini tercih etmeniz. Hava kirliliği, güneş ışınları ve diğer tüm olumsuz çevresel faktörlere karşı saçlarınıza parlaklık kazandırmak için artık güvenli bir kalkanınız var, Love of Bee Yıpranmış Saçlar İçin Saç Kremi! Saçlarınızın ipeksi bir görünüme sahip olması için saç kreminiz nem dengesini koruyacak özelliğe sahip olmalı. Love of Bee saç kremi çeşitleri saçınızın tüm ihtiyacını karşılar ve bakım yapar. Formülünde bulunan doğal bal, propolis ve arı sütü özleri saçlarınıza yumuşacık bir his kazandırırken okyanus suyu ağırlaşmasını engeller.

Saçınızı ısıdan ve güneşten korumaya özen gösterin

Saçlarınızı parlak gösterecek anahtarlardan birisi saçı güneş ve ısıdan korumak. Evet, saçlarımızı her zaman duş sonrası kendi halinde kurutmaya bırakamıyoruz ama en azından fön makinesinin sıcaklık ayarını düşük ya da orta seviyede kullanabiliriz. Böylelikle fön ısısının yıpratıcı etkisi azalmış olur. Sağlıklı, parlak saçlar için ısı ile diğer saç şekillendirici cihazları da daha az kullanmanızı öneririz.

Saçlarınızın ışıl ışıl görünmesini sağlayacak bir diğer yöntem de onları güneşten korumanızdır. Özellikle yaz aylarında güneş ışınları saçları kurutarak parlaklığını yitirmesine neden olur. Elbette ilk önerimiz güneşin yoğun olduğu saatlerde dışarda bulunmamanız olacaktır ancak bunun her zaman mümkün olmadığını da biliyoruz. Birkaç basit yöntem sayesinde güneşten korunabilirsiniz. Şapka takmak ve saçlarınızı toplamak en uygun alternatifler arasında. Güneş ışınlarının yıpratıcı etkisine karşı saç bakımınızı mutlaka temiz içerikli şampuan ve saç kremi ile yapmanızı öneririz.

Saçlarınızı Ilık Su ile Yıkayın

Duş alışkanlıklarınız saç bakım rutininizi direkt etkiliyor çünkü çok sıcak su ile saçları yıkamamak, saç sağlığı için oldukça önemli bir etken. Çünkü sıcak su saçtaki koruyucu lipit tabakanın eriyip saç ve saç derisinin zarar görmesine neden olur. Ayrıca yıpranmasını sağlayacak diğer etkenlere karşı da saçınızı korumasız hale getirir. Böylelikle saç tabakasınız sertleşip, parlaklığını yitirecektir. Bu durumu engellemek için saçlarınızı iki günde bir ılık suyla yıkamalısınız. Fön makinesi ile kurutma yaptıktan sonra fönü soğuk ayarına alıp saçınızı sakinleştirebilirsiniz.