Sonbaharda Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Sonbaharda Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Güneşten bol bol faydalandığımız sıcak günler geride kaldı. Deniz, kum, güneş ve daha birçok keyifli yaz aktivitesi bolca eğlence barındırırken hiç farkında olmadan saçlarımızı yıpratır. Hemen ardından gelen sonbahar ise serin rüzgarları ile saçlarımızın kurumasına ve kabarmasına neden olur. Neyse ki doğru saç bakımı tüyoları ile yeni mevsimi yumuşacık saçlarla karşılamak hiç de zor değil.

Nem kaybını dengeleyin

Yaz aylarının sıcakları, sonbahar aylarının keskin rüzgarları derken bir anda kendinizi saçlarınızdaki kuruluk ve kabarıklıkla savaşırken bulabilirsiniz! Aslında bu durumun en etkili yolu saç bakımınızı yaparken kaybolan nemi yerine koymaktır. Bunun için saç bakımınızı doğal içerikli, nemlendirici bileşenlere sahip saç bakım ürünlerini seçerek yapmalısınız. Şampuan ve saç kreminiz saçlarınızı derinlemesine temizleyip nemlendirmeli ancak ağırlaşmasına engel olmalı.

Saçlarınızı uçlarından kestirin

Kırıkları aldırmak için kuaförünüzü ziyaret zamanı geldi! Tüm bir yaz boyunca güneş etkisi altında kalan saçlarınızın uçları kurumuş ve kızıllaşmış olmalı. Saçlarınızın uçlarından kestirerek sağlıklı uzamasına katkı sağlayacağınızı unutmayın.

Sıkı saç modellerinden kaçının

Özellikle sıcak yaz günlerinde atkuyruğu ya da sıkı bir topuz sıcaklara karşı rahatlatıcı bir etkiye sahip olsa da bu saç modeller saç tellerinin kırılmasına ve saç derisinde strese neden olur. Havaların soğumasıyla saçlarınız daha da kurulaşır ve müdahale edilmesi zorlayıcı bir hal alabilir. Saçlarınızı sıkıca toplamak yerine aşağıdan ve yumuşak bir şekilde toplamanızı öneririz.

Fön ısısını ayarlayın

Kabul edelim saç kurutma makinesi, maşa ya da düzleştirici gibi saç şekillendiricileri kullanmaya bayılıyoruz! Ancak ısı sonbahar aylarında da saçlarımıza zarar veriyor. Yenilenen mevsimle birlikte saçlarınıza etkili bakım yaparken ısıdan da olabildiğince kaçınmanızı öneririz. Saçlarınızı şekillendirmeden vazgeçmek istemiyorsanız da seçeceğiniz uygun saç bakım ürünleri sayesinde kuruluk ve kırılma gibi olası zararları önleyebilirsiniz.

Saçlarınızı ılık suda yıkayın

Yaz boyu serinlemek için ılık suyu tercih ediyor olsak da sonbaharla birlikte suyun ısısını yükseltmeye başlarız. Ancak aşırı sıcak su saç ve cilt sağlığı için oldukça zararlı! Yeni mevsimde saçlarınıza bir iyilik daha yapmak istiyorsanız yıkama esnasında mümkün olduğunca aşırı sıcak sudan kaçınmaya çalışın.

Şampuan ve saç kremi ürünlerinden destek alın

Yeni mevsimle birlikte saçlarınızı temizlemek için kullandığınız ürünleri değiştirmeye ne dersiniz? Sonbahar aylarının zorlayıcı etkilerinden kaçınmak için yıpranmış ve kuru saçlar için özel formüle edilmiş doğal içerikli ürünleri kullanarak saçlarınızın beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Sonbaharda sağlıkla ışıldayan, ipeksi bir görünüme sahip saçlar için saç bakım ürünleriniz nem dengesini koruyucu özellikte olmalı. Love of Bee, doğadan ilham alarak ürettiği şampuan ve saç kremi çeşitleriyle mevsimi yumuşacık, bakımlı saçlarla karşılamanıza destek oluyor. Üstelik bunu yaparken içeriğinde paraben, mineral yağlar, silikon, alkol, SLES ve SLS gibi ürünleri barındırmayarak saç sağlığınızı en üst seviyede koruyor. Kuru ve yıpranmış saçlar için özel olarak formüle edilen Love of Bee ürünlerinde Provitamin B5, doğal bal, propolis, arı sütü özleri ve shea yağı bulunuyor.