Saç ve Saç Derisi Sağlığı Ondan Soruluyor: Shea Yağı

Saç ve Saç Derisi Sağlığı Ondan Soruluyor: Shea Yağı

Son yıllarda saç bakımı ürünlerinde doğal bileşiklere olan ilgi hızla artıyor. Bunlardan biri olan shea yağının alametifarikası ise tam bir nem bombası olması! Hazırsanız tarihi Mısır uygarlıklarına kadar uzanan shea yağının saç sağlığı üzerindeki etkisine dair keyifli bir yolculuğa çıkıyoruz. Saç bakımında doğal nem terapisi arayanlar buraya! Saçları kökten uca besleyip nem desteği sağlayan shea yağı, saç sağlığını korurken hızla uzamasına destek oluyor. Siz de saçlarınızın doğal dokunuşla canlılık kazanmasını istiyorsanız bu yağ tam size göre.

Doğal nem terapisi kaynağı

Günümüzde doğal kaynaklı yağlar saç bakımında oldukça önem taşıyor. Shea yağı da saçlara nemli ve elastik bir görünüm etkisi sunuyor. Henüz shea yağı ile tanışmadıysanız saçlar için faydasını okuduktan sonra shea yağı içerikli saç bakım ürünlerini tercih edeceğinize eminiz.

Shea yağı nedir?

Afrika’da oldukça yaygın bir kullanımı olan shea yağı, kendiyle aynı ismi taşıyan ağacın fındıklarından elde edilir. Kirli beyaz ya da fildişi tonunda olan yağ, kremsi bir dokuya sahiptir. Oluşumuna dair biraz daha detaylı bilgi paylaşacak olursak meyvelerin öncelikle kavrulma aşamasından geçtiğini söyleyebiliriz. Ardından püre kıvamına getiriliyor ve son olarak soğuk sıkım işleminden geçerek yağı alınıyor. Zorlu aşamalar kaydeden shea yağı, içeriğindeki A, E vitaminleri ve mineraller ile tüm dünyaya şifa dağıtıyor.

Shea yağının saç sağlığına faydaları nelerdir?

Güneşin zararlı ışınları, toz, kir ve çevresel birçok faktör gün içinde saçların zarar görmesine neden olabiliyor. Buna karşılık bir kalkan görevi üstlenen shea yağı ise içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesine saçlarınızı kökten uca besleyerek saç bakımınızda etken rol oynuyor. Ayrıca saçınızın nem dengesini koruduğu için saçlarınız sağlıkla ışıldıyor. Dahası koparak dökülmelerin de önüne geçilmiş oluyor. Tüm bunlar yan yana geldiğinde shea yağı içerikli saç bakım ürünlerinin saçlarınızda aradığınız ışıltıyı size sunacak etkiye sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Saç derisini besliyor

Günümüzde saç derisi kuruluğu ve bunun sonucunda ortaya çıkan kaşıntı sorunu birçok kişinin en önemli saç sağlığı problemlerinden birisi haline geldi. Shea yağı anti-inflamatuar özelliği ile gözenekleri tıkamadan bakım yapma özelliğine sahip. Bu da düzenli kullanımda saç derisi tahrişini azaltmaya destek olabileceği anlamına geliyor.

Saç ve saç derisi sağlığım için hangi shea yağı içerikli ürünü seçmeliyim diye soruyorsanız size Love of Bee’den söz etmek isteriz. Love of Bee’nin doğal bileşenli formülü sayesinde saçlarınız ihtiyacı olan neme doyuyor ve ipeksi bir duruşa sahip oluyor. Çevresel faktörler ve yaşam koşulları nedeniyle yıpranan saçlarınızı içeriğindeki Provitamin B5, doğal bal, arı sütü ve shea yağı ile onararak saçlarınızda doğanın dokunuşunu hissetmenizi sağlıyor.