Saç Güzelliğinde Balın Sihirli Dokunuşu

Saç Güzelliğinde Balın Sihirli Dokunuşu

Balın sağlık üzerindeki tartışılmaz etkisini biliyoruz. Bu mucizevi besin aynı zamanda saçlara da sağlık sunuyor! Bal, saç köklerini besler ve kuvvetlendirir aynı zamanda saç derisine bakım yapıyor. Saç bakımına özen gösterenler için arıların mucizesi balın saç güzelliğine etkilerini yakın markaja aldık… Balın dünya tarihinde yaklaşık 8 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu biliyor muydunuz? Kadim besinler arasında bulunan bal, birçok farklı tüketim yoluna sahip. İçeriğindeki demir, potasyum, kalsiyum ve birçok mineralin yanı sıra antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahip oluşu saç sağlığı için doğal bir kaynak sunuyor. Balın saç sağlığı için etkilerine değinmeden önce bu kıymetli bileşeni gelin daha yakından tanıyalım.

Bal nedir?

Yüzyıllardır en şifalı besinler arasında gösterilen bal, bitkilerin nektar sıvısının arılar tarafından toplanıp işlenmesi ile ortaya çıkar. Bileşimindeki aminoasit, enzim ve vitaminler insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Uzmanlar balın düzenli olarak tüketildiğinde bağışık sistemini güçlendirdiğini belirtiyorlar.

Bal nasıl üretilir?

Doğal bal üretiminde söz tamamen arıların. Oldukça emek vererek ürettikleri bal için öncelikle binlerce çiçek ve ağacı ziyaret ederler sonrasında kovanlarına dönerek topladıkları polenleri işleyerek bunları bala dönüştürürler. Yaklaşık 500 gram bal üretimi için 20 bine yakın arı çalışır ve ortalama 10 milyon çiçeği gezerek polen toplarlar.

Saç güzelliği için balın etkileri nelerdir?

Bal, saç sağlığımız için efsanevi bir bileşen! Şehir yaşamı ve çevre koşulları saçlarımızın sürekli neme ihtiyaç duymasını sağlıyor. Saçın istediği nemi ise içeriğinde doğal bal olan ürünler sunuyor.

1 – Yumuşacık saçlar

Kullandığınız saç bakım ürünlerinde doğal bal kullanmak, saçınızın ihtiyacı olan nemi sağlamanın en kısa yolu diyebiliriz. Bal, kuru saçların sertliğini alarak saç tellerine dolgunluk katar. Unutmayın, neme doyan saçlar daha hacimli ve havalı! İçeriğinde doğal bal bulunan şampuan ve saç kremini düzenli kullandığınızda saçlarınızdaki kuruluk tarihe karışacak.

2 – Saç renginizi parlatır

Kullandığınız doğal bal içerikli saç bakım ürünlerinin en güzel yanlarından birisi de saç renginizdeki ışıl ışıl parlaklık! Saç tellerinin ihtiyacı olan nem ve ışıltı balın içeriğindeki değerli besinler sayesinde sağlanıyor. Üstelik bu bakım hem doğal saç renginde hem de boyalı saçlarda etkili bir sonuçla karşılaştırıyor.

3 – Saç derisini besler

Bal antibakretiyel ve antiseptik özellikleri ile saç derisi enfeksiyonlarını bloke eder. Bu sayede egzama, kepek ve saç derisi kaşıntısı gibi sorunları engellemede harika bir ajandır. Aynı zamanda saç köklerini besleyip güçlendirerek saç dökülmesinde etkilidir.

4 – Yıpranmayı önler

Özellikle işlem görmüş saçlarda yoğun elektriklenme ve doğal olarak kabarma sorunları her daim listede yer alır. Bu sorunların temelinde ise nemsizlik yer bulunuyor. Doğal bal içeren saç bakım ürünleri her bir saç teline ihtiyacı olan nemi sunar ve yıpranmaların azalmasını sağlar.

5 – Saçlar güçlü uzar

Saç uzaması için fenolik asitler, amino asitler, proteinler ve bazı B kompleks vitaminlerine ihtiyaç duyar. Mucizevi besinimiz balda bu içerikler bulunur ve saçların sağlıkla uzamasına yardımcı olur.

Neme ihtiyacı olan saçların çözümü belli, Love of Bee! Doğadan ilham alan formülü saçlarınızı hava kirliliği, güneş ışınları gibi çevresel faktörlere karşı korumaya yardımcı olurken doğanın mucizesi bal ile ihtiyacı olan bakımı saçlarınıza sunarak onarır. Saç sağlığınıza iyi gelecek formülünde paraben, mineral yağlar, silikon, alkol, SLES ve SLS bulunmadığından saçlarınızı güvenle temizlemenizi sağlar.