Mükemmel Saçlar İçin 6 Saç Bakım Tüyosu

Mükemmel Saçlar İçin 6 Saç Bakım Tüyosu

Kabul edelim, saçlarımızın yalnızca iyi bir görünüme sahip olması yeterli değildir, gerçekten güzel; ışıl ışıl parlayan, ipeksi saçlara sahip olmayı arzularız. Yaz mevsiminde havuz ve güneş ışınları saçlarımızı kuruturken, kış aylarında esen sert rüzgarlar saçlarımızı kırar. Oysa işin sırrı basittir, düzenli bakım dört mevsim boyunca saçlarının sağlıkla ışıldamasını sağlar. İşte kısa sürede etkisini göreceğin 6 özel saç bakım tüyosu…

1 – Hava koşullarına karşı gardınızı yükseltin

Çoğunlukla güneşli ve rüzgarlı hava koşullarının saçlarımızı savunmasız bıraktığını unuturuz. Yoğun güneş ışınları saç köklerimizin kuruturken; rüzgar ve yağmur saçlarımızın nemini yitirmesine neden olur. Saçlarımızı mevsim koşullarına karşı korumadığımızda ise kolaylıkla elektriklenen, uçları kırılgan yapıda saçlara sahip oluruz. Oysaki mevsim koşullarına uygun birkaç tedbirle saç sağlığımızı korumak mümkün! Elbette ilk maddede saç özelliklerine uygun şampuan, saç kremi ve diğer bakım ürünlerini düzenli kullanmak yer alıyor. Ardından sıra mevsim koşullarına göre izleyebileceğin birkaç adıma geliyor. Yaz aylarında saçlarımızı korumanın en basit formülünün şapka takmak olduğunu söylesek bu seni şaşırtır mı? Üstelik farklı tarzda şapkaları deneyerek stiline de ayrı bir hava katabilirsin. Yağmurlu günler için yanında şemsiye taşıyabilir ya da yağmurluğunu şapkalı modellerden seçebilirsin. Soğuk kış günlerinde ise başını çok sıkmayacak özelliğe sahip bere ya da şapka kullandığında saçlarının soğuk hava koşullarından doğruca etkilenmesini önlemiş olursun.

2 – Şampuan ve saç kreminiz nemlendirici etkili olmalı

Gün içinde saçlarımız birçok olumsuz çevre faktörüyle karşı karşıya kalıyor. Kirli hava koşulları ve büyük şehir yaşamının getirdiği olağan stres saçlarımızın görünümünü direkt olarak etkiliyor. Mevsim koşulları da üzerine eklendiğinde saçlarımız daha da hassaslaşıyor ve nemini kaybederek cansız görünmeye başlıyor. Bunu önlemek için saçlarının gün içindeki nem dengesini sağlayacak şampuan ve saç kremi ürünlerinden destek alabilirsin. Altını çizmeden geçmeyelim, şampuanını seçerken ihtiyaçlarına yönelik uygun ürünü seçmen gerektiğini unutma.

3 – Su sıcaklığına dikkat!

Duş alırken suyun aşırı sıcak olmasının saç köklerine ve saç uçlarına zarar verdiğini biliyor muydun? Ilık suyla saçlarına masaj yaparak yıkadığında saç kopmalarının ve kırıkların önüne geçebilirsin.

4 – Saç havlusu kullanın

Duş sonrası saçlarımızın nemini çekmesi için kullandığımız havlu aslında saçlarımızın kopmasına ve elektriklenmesine yol açıyor. Peki, ne yapacağım havlusuz olur mu dediğini duyar gibiyiz. Aslında çözümü oldukça basit, saç havlusu kullanmak! Saçlarımız ıslakken daha narin ve kırılmaya oldukça hazırdır. Saçlarını duş sonrası klasik kalın havlu ile sardığında kırılma ve kopmalar meydana geliyor. Bunun yerine organik, ince pamuklu saç havlularını kullanmaya başlayabilirsin. Bambu özlerine sahip ince dokulu havlular saçlarına daha yumuşak davranır. Saçlarını sarıp geriye atmak yerine kullanım alışkanlıklarını güncelleyerek saç havlusu ile saç sağlığını güçlendirebilirsin.

5 – Renkli tabaklar eşittir sağlıklı saçlar

Saçlarınızın doğal parlaklığını ve canlılığını sağlamak için onları içerden de beslemelisin. Bunun için beslenme rutininizde yeşil ve kırmızı tonları içeren sebze ve meyveler yer almalı. Ayrıca Omega 3 gibi sağlıklı yağlardan zengin beslenme alışkanlığı edinmeni de önerebiliriz. Ne yediğin dış görünümünü de mutlaka etkileyecektir. Bakliyat ve et sayesinde kazanacağın protein, saçlarının sağlıkla ışıldamasının bir diğer anahtarı. Beslenme düzenindeki alışkanlıklarının, saçlarının doğal parlaklığı ve canlılığında direkt etkili olduğunu unutma.

6 – Saçlarınız sirke ile parlasın

Sen de aile büyüklerinden sıklıkla sirkenin saçlar için faydalı olduğunu duydun mu? Her ne kadar bu sözü kulak ardı etsek de haklı olduklarını kabullenmemiz gerek! Çünkü bir litre suya karıştırdığın bir yemek kaşığı elma sirkesini duş sonunda son durulama suyu olarak kullandığında, saçların parıl parıl görünecek.

Bonus: Love Of Bee’nin doğadan ilham alan formülü ile saçlarınız ışıldasın

Sağlıklı saçlar için saç ürünleri seçimin de bir o kadar önemli. Nemini koruyarak ışıldayan saçlar için seni Love of Bee ile tanıştıralım! Love of Bee doğadan ilham alan formülü ile saçlarını nazikçe temizlerken doğanın mucizesi bal ile ona gereken bakımı sunar. Saçlarını yıkarken dahi verdiği o yumuşacık his içeriğindeki özel kremsi köpük aktiflerinden geliyor. Love of Bee’nin saçlarını ağırlaştırmasından hiç korkma çünkü özel formülü buna asla izin vermez. Bir harika haber daha verelim, içeriğinde bulunan Provitamin B5 saçlarını hava kirliliği, güneş ışınları gibi çevresel faktörlere karşı korumaya yardımcı olurken doğal bal, arı sütü, shea yağı ile çevresel faktörler ve yaşam tarzı nedeniyle yıpranmış saçlarını onarır. İçeriğinde saç sağlığına zarar verecek paraben, mineral yağlar, silikon, alkol, SLES ve SLS bulunmadığından saçlarını güvenle temizlemeni sağlar.